marți, 17 septembrie 2013

Retete de prajituri pentru Craciun

  • Craciunul este sarbatoarea din iarna, de care se bucura atat copiii, cat si adultii. Pregatirile incep cu mult inainte, pentru a aduna retetele de prajituri pentru Craciun cele mai bune si cele mai savuroase. Pentru a avea o zi perfecta, nu da iama in magazine sa cumperi batoane de ciocolata si bomboane, ci gateste chiar tu cateva bunatati pentru cei dragi.

  • Masa de Craciun este una cat se poate de importanta, iar desertul este si el la fel de important. In primul rand pentru ca in perioada Craciunului avem parte de colindatori, care trebuie cinstiti, de musafiri, de familie si prieteni dragi.
    Ti-am pregatit o selectie cu cele mai bune retete de prajituri pentru Craciun.
    Daca esti o persoana care tine la silueta, dar si la sanatatea familiei sale, iti recomandam sa nu faci exces de zahar sau macar inlocuieste-l cu cel brun si alege sa prepari o prajitura cu fructe.

    Inainte de prajituri, de Craciun, turta dulce isi face aparitia. O poti pregati impreuna cu copiii, sa ii lasi sa o decoreze dupa bunul plac. Poti sa o folosesti ca si ornament de brad sau poti sa o pregatesti pentru niste cadouri dulci, sau doar sa o folosesti ca accesoriu de decor pentru platourile cu dulciuri.  

    Turta dulce pentru Craciun



    turta-dulce-pentru-craciun
    Ingrediente: 1 cana unt, 2/3 cana zahar brun; 4 cani faina, o lingurita scortisoara, 1 lingurita pudra ghimbir, 3/4 lingurita bicarbonat sodiu, 1/2 lingurita cuisoare, 1 ou batut, vanilie, mini bomboane ciocolata pentru ornat

    Margarina si zaharul brun se amesteca si se topesc pe foc pana obtii o zeama subtire, pe care o dai la racit. Faina, scortisoara, ghimbirul, bicarbonatul si cuisoarele se amesteca. Oul si vanilia se adauga peste amestecul din margarina si zahar, apoi pui si faina cu mirodenii. vei obtine un aluat pe care il lasi la rece minim 2 ore. Intinzi aluatul pentru turta dulce intr-o foaie de 2cm grosime pe care o decupezi apoi in forma dorita. Formele de turta dulce se coc la foc mic timp de 10-15 minute si apoi se lasa la racit.

    Turta dulce astfel obtinuta se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia si se consuma cu cei dragi.


    La capitolul prajituri avem de unde-alege, fara falsa modestie, ca doar cu ajutorul dumneavoastra celor care contribuiti la imbogatirea caietului cu retete virtual am strans toate aceste retete culinare minunate.

0 comentarii: